top of page
  • rRebel

Vi åkte till Milano!

I veckan som gick åkte vi ett gäng från Sverige, Norge och Danmark till Milano. Vi skulle nämligen besöka världens största mässa inom HORECA, Host Milano 2023.


Mazzer Philos

Vädret visade 25 grader och sol, så vi packade ner sommarkläderna och begav oss till Italien.

Mässan som hålls vartannat år i Milano är ett perfekt tillfälle att träffa leverantörer och branschkollegor, men också för att lära sig om de senaste produktnyheterna och den senaste teknologin.


Vi träffade bland annat La Marzocco, Mahlkönig och Mazzer. Dagarna var fullproppade med spännande nyheter och glada återbesök av vänner och kollegor. Och kvällarna fylldes med restaurangbesök, med mycket pasta och gott vin.


Mazzer Philos och en uppdatering av Strada


Mässan ger också alltid en bra inblick i hur lång tid det faktiskt tar att ta fram en ny produkt. Med både innovativa lösningar och nya funktioner är det många parametrar att ta hänsyn till i arbetet att utveckla ny utrustning. Ett exempel är en kvarn som visades på mässan 2015 som en prototyp men som på årets mässa stod som en färdig produkt, redo att lanseras. Det hade alltså tagit åtta år att arbeta fram den teknologin vilket visar på det gedigna arbetet som ligger bakom varje nytt verk. Värt att bli påmind om när man står och arbetar med slutresultatet sedan.


Mahlkönig Omnia och Nebo 🤍


La Marzoccos nyheter handlade om en uppdatering av Strada, nya tillbehör och förbättringar till Linea Mini samt Pico - den nya hemmakvarnen. De arbetade också på en ny kommersiell kvarn som de inte hade lanserat än men som är på gång. Mazzer visade sin nya kvarn Philos som är för hemmabaristor och fungerar för alla extraktionsmetoder, espresso och filterbryggning. Kvarnen har en snygg design i ett litet och nätt format. Och med gedigna materialval blir Philos ett bra val för baristor som söker kvalitet i små utrymmen.


La Marzocco PICO


Men den kanske största och roligaste nyheten på mässan var Mahlkönings samarbete med La Marzocco, en kvarn som pratar med espressomaskinen via Wifi. Espressomaskinen talar alltså om för kvarnen hur den ska ställa in malningsgraden utifrån hur tid och vikt är under bryggningen. För att den ska prata med espressomaskinen krävs det att du har en ABR (integrerad våg) modell av La Marzoccos espressomaskiner. Har du inte det går det att installera på din befintliga espressomaskin. Kvarnen kommer finnas tillgänglig att testa hos oss senare i höst, mer information om den kommer. Mahlkönig presenterade också kvarnen EK Omnia, en ny flaggskeppskvarn som är byggd på arvet från EK43. Och nu kan Mahlkönig stolt presentera sin EK-familj, EK43, EK43 S och Omnia. Vi längtar tills att den landar i vårt showroom.


Mahlkönig Omnia


Efter fyra dagar var vi inspirerade, trötta och glada och åkte tillbaka hem till Skandinavien. Många av nyheterna från de olika leverantörerna handlade om att automatisera fler av funktionerna, både på espressomaskiner men också kvarnar. Men istället för att prata om nya och fler automatiska funktioner handlar det mycket om möjligheten att säkerställa kvalitén på kaffet. Både för slutresultatet i koppen för gästens skull men också för dig som café- eller restaurangägare så att resultatet i hantverket förblir högt och jämnt.Vi ser framemot att få in de senaste produkterna, testköra och sedan visa er.


Vi hörs,

rRebels

97 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page