top of page
  • rRebel

Tack för kaffet London!

Uppdaterat: 15 feb. 2023

Förra veckan fick vi möjlighet att resa till London för att hälsa på våra vänner, La Marzocco UK. Den här resan gjorde vi tillsammans med våra kollegor från Norge och Danmark vilket också bidrog till att stärka vår relation till varandra ytterligare, och psst.. dom håller just nu på att gå igenom en rebranding till rRebel, för att vi tillsammans ska bli en skandinavisk rRebel familj, men mer om det sen. Målet för den här resan var att bli inspirerade av hur våra vänner i London arbetar med La Marzocco. Och London bjöd dessutom på både sol och vårkänslor.


Hem - platsen där man känner sig hemma.

Dagarna i London var fyllda av både energi, gästfrihet och många intressanta diskussioner om hur man kan arbeta för att bygga upp ett varumärke. Det kändes som vi kom hem när vi klev in på kontoret hos La Marzocco UK. Där fick vi förutom en inblick i deras arbetsvardag massa värdefull och inspirerande inspel på hur dom arbetar med kunder och återförsäljare, med event och support för hela Englands kaffe community. Det finns både likheter och olikheter med den brittiska marknaden jämfört med den skandinaviska, och under våra diskussioner kunde vi lära av varandra vilket var väldigt givande.


London från sin bästa, med de bästa.

Efter några timmar med små föreläsningar och djupare diskussioner gav vi oss ut i London med våra brittiska kollegor. Vi fick ta del av flera härliga, snygga och intressanta caféer, och i London finns dom nästan överallt. I varje hörn av staden finns det ett café eller en restaurang och det är snarare ett undantag om det inte står en La Marzocco espressomaskin där. Trots att vi kanske bara hann med en bråkdel av vad London har att erbjuda, gav resan definitivt mersmak. Rosslyn Coffee hade en 4 grupp La Marzocco KB90. Watch House, en Modbar med 4 grupper. Och hos Potter & Reid ville man sitta och äta sin frukost varje dag. Om ni ska till London snart, hör av er så skickar vi fler kaffetips!
Koppning med Sustain Coffee Roasters

Vi var också med och koppade med Sustain Coffee Roasters och smakade på många olika kaffesorter. Ägaren till Sustain Coffee Roasters berättade att det inte finns någon stor marknad för ljusrostat kaffe i England ännu. Något som känns väldigt naturligt på den skandinaviska kaffemarknaden. En annan skillnad är att i England är det espresson som dominerar medan i Skandinavien är det fortfarande bryggkaffet.


Vi vill fira alla som vill vara en del av vårt kaffe community!

En av de bästa delarna med vårt jobb är att fortsätta bygga relationer med våra partners och lära av varandra. Kaffe är något vi alla har gemensamt och som leder oss till så många underbara människor. Vi känner oss lyckligt lottade att få vara en del av den här branschen.


Vi lärde oss mycket på resan och kom hem fullproppade med energi och inspiration. Nu har vi landat hemma och ska börja använda vår nya kunskap till fler rRebelliska idéer. Det här besöket blev en bekräftelse på att det vi arbetar för varje dag i vår vardag är värt det, och vi kommer fortsätta att fira alla som vill vara en del av vår bransch.


Tack för kaffet, tack för trevliga samtal och tack för massor av god inspiration, London. Tills nästa gång!


rRebels <3Comments


bottom of page