top of page

PUQPRESS.

20230218_DSCF1474.jpg

Det var 2011, i staden Delft i Holland, som grundarna bakom Puqpress la märke till att caféerna hade problem med tampningen.

För även om bra baristor är experter på tampning är det en utmaning att få fler baristor att leverera samma tampningsteknik gång på gång. Dessutom upplever många baristor så småningom slitage i handleden efter en hel dag av espressobryggning och tampning.Nu kan baristan fokusera på vad baristor gör bäst: att få alla variabler i en grym espresso precis rätt. Målet med Puqpress är att leverera perfekt tampning för varje kaffe, oavsett barista.

 

Med Puqpress är det nu möjligt för baristor att fokusera på det som de är bäst på: att få alla variabler i en bra espresso helt rätt. Målet med Puqpress är att säkerställa enhetlighet i tampningen, oavsett vilken barista som står bakom disken – och utan att baristorna får ont i handleden.

Varför Puqpress?

Puqpress är den perfekta lösningen för caféer med högt tempo eftersom den automatiserar tampningen som annars kan vara svårt att få till jämnt och perfekt på ett ställe med högt tempo eller med baristor som har olika erfarenheter och kunskap. Puqpress är kopplas samman med flera espressokvarnar från Mahlkönig, men fungerar även helt fristående. Pugpress kan enkelt justeras så att du uppnår ett perfekt och konsekvent tryck varje gång, och den kan sedan rengöras utan svårighet. En tamper från Puqpress sparar därför både dig och dina baristor både på tid med även på kroppen då det förbättrar ergonomin avsevärt i kaffebaren. Med Puqpress sliter du inte längre på handleden. Du får en perfekt extraktion, glada baristor och den är enkel att använda och rengöra. 

Historien bakom Puqpress

Det var 2011, i staden Delft i Nederländerna, som grundarna bakom Puqpress märkte att caféerna hade problem med tampningen. Därför ville Puqpress-teamet göra det enklare för caféerna – och inte minst för baristorna – helt enkelt genom att automatisera processen. Tillverkningen av den första Puqpress-prototypen startades därför och redan 2015 lanserade de 3:e generationen Puqpress som idag finns i 45 länder världen över.

bottom of page