top of page

Mahlkönig EK Omnia – framtidens kaffekvarn.

Det som legenden Mahlkönig EK43 har skapat inom specialkaffebranschen är faktiskt helt otrolig. Det är en kvarn som har stått som ett riktmärke och milstolpe för många professionella baristor, rosterier och kaffelabb under de senaste 30 åren. Och nu har legenden EK43 skapat och fortsatt att utvecklas, med nya Mahlkönig EK Omnia!


Hitta Mahlkönig EK Omnia hos rRebel Sweden

Omnia har fått sitt namn från latin och betyder "allt". Det är en kvarn som har designats och utvecklats för att mala allt – både för espresso och bryggkaffe. I samspel med tekniken har Mahlkönig lyckats utveckla en kvarn som har unika och banbrytande funktioner jämfört med dagens kvarnar. Här är bara några av de funktioner som vi verkligen ser framemot att testa:


Receptbank

Det är ingen nyhet att olika kaffen behöver olika recept, ett kaffe från Kenya kommer till exempel att bete sig helt annorlunda än ett kaffe från Etiopien. Men med EK Omnias receptbank kan du ställa in malningsgraden på ett kaffe, för att sen spara under valt namn och hämta upp vid ett senare tillfälle. När du hämtar receptet igen kommer kvarnen att anpassa sig till rätt malningsgrad för rätt kaffe.


Lasermätare

Och medan vi pratar om rätt nivå av malningsgrad, är det värt att nämna att EK Omnia har en lasermätare som mäter avståndet mellan malskivorna i mikrometer. Avståndet visas på displayen så att du alltid kan ställa in kvarnen exakt.Espresso

Med 98mm malskivor i gjutjärn och laserprecision är det många förberedelser som har gjorts för att kunna mala kaffe till espresso också. Och här lånar de teknik från sina espressokvarnar med tidsbaserad doseringsfunktion. På samma sätt som en espressokvarn kan justeras efter tid, så kan EK Omnia också det. Spara ett recept med laserprecis malningsgrad, en exakt mängd med en tidsbaserad dos och mal direkt i portafiltret.

 

Tyst

Det är sällan man kan beskriva en kvarn som tyst. Men från EK43 till EK Omnia har Mahlkönig gjort en stor förändring i motorn. EK Omnia kommer nämligen med en borstlös DC-motor som gör den tystare och mer energieffektiv än tidigare. Omnia är en kvarn vi verkligen kan säga är tyst.Mahlkönig EK Omnia är en kaffekvarn som är full med funktioner och detaljer som vi verkligen längtar efter att få utforska och testa. Ska du till Göteborg under Nordic Coffee fest kan vi nu avslöja att det kommer finnas möjlighet att få en förhandstitt på Omnia när ni kommer förbi oss.

 

Vi ses,

rRebels

50 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page