top of page
  • rRebel

Framtidens kafferost - en inspirationsresa till Bryssel

Uppdaterat: 14 maj

I veckan som gick var vi ute och reste. rRebel Sverige, Norge och Danmark tog med sig några vänner och lämnade minusgraderna för att åka mot lite mildare breddgrader, nämligen Belgien och Bryssel. Målet med resan var att få träffa två rosterier som använder en kafferost från Stronghold.


Kafferosten är elektrisk, och finns i flera storlekar och utföranden. Den största maskinen rostar upp till 8 kg, och alla Strongholds kafferostar har ett kraftigt filter som tillval vilket gör att du kan placera din rost nästan varsomhelst då den inte kräver en skorsten för att leda bort rök från rostningen. En innovativ teknik som skapar möjligheter som tidigare inte funnits på marknaden.


Bryssel bjöd på några få plusgrader och ljummet regn och vi började första dagen hos rosteriet MOK.MOK´s vision grundar sig i integritet och kvalitet. För MOK är det viktigt att arbeta med samma producenter år efter år för att skapa långvariga relationer. Sedan i januari rostar dom sitt kaffe på en större traditionell gasrost, men efter test av S7 Pro, den som vi också fick en demo på är MOK övertygade om att elektriska rostar är framtiden. Därför kommer en Stronghold S9X att installeras, redan i slutet på december. Det innebär att dom kommer rosta i mindre batcher. Men MOK själva säger att det ger full kontroll på rostningen, hela vägen, vilket gör att dom kan få en exakt smakprofil.MOK har också två egna kaffebarer, där dom brygger och serverar sitt kaffe. Två kaffebarer med två helt olika stilar, en mer rustik och mysig som ligger i Leuven. Och den andra som vi besökte, ligger i det hippa kvarteret Dansaert, en kaffebar som nyligen fått en makeover och har en mer modern stil.Vi fortsatte vår resa med ett besök hos rosteriet Replica. Rosteriet föddes från idén att få skapa en plats, en lekplats, där dom själva sätter gränserna och där dom bara skapar sånt som dom själva tror på. Personerna bakom Replica tyckte att det saknades konsekvens och service i kaffebranschen, något som dom ville ändra på, därav namnet Replica. Och med deras Stronghold S9X är det möjligt att just replikera deras favoritrostprofiler.Hos Replica fick vi se kafferosten i verklig produktion vilket var väldigt lärorikt och inspirerande. Vi koppade kaffe och fick provrosta, gick igenom olika rostprofiler och fick även en teknisk genomgång av rosten.Tack Replica och MOK för att vi fick hälsa på, det var en väldigt inspirerande och lärorik resa.


Kafferosten från Stronghold tror vi kommer skapa nya möjligheter för kaffebranschen. Möjligheter som vi tidigare inte har sett. Och vi är riktigt peppade på att lära oss mer och börja jobba tillsammans med Stronghold. More to come.


Och är du redan nu nyfiken på en kafferost från Stronghold vet du att det bara är att höra av dig så berättar vi mer.


Vi hörs,

rRebels

55 visningar0 kommentarer

Commenti


bottom of page