top of page

Upptäck DUOMO The Eight

Uppdaterat: 21 apr.

Vi vill presentera det nya underverket inom kaffedistribution- DUOMO The Eight!

Med DUOMO The Eight får du extraktion på tävlingsnivå med varje shot espresso. Den är tillverkad av högkvalitativt aluminium och handtaget är ergonomiskt utformat och ligger bra i handen. DUOMO designade The Eight kring tekniken från Weiss Distribution Technique (WDT), vilket ger en effektivare, jämnare och perfekt distribution av kaffet. Placeringen av de åtta nålarna ger optimal prestanda. Slutresultatet är en luftig espresso som är jämnt fördelad i hela filterkorgen.

Varför DUOMO The Eight?

Ofta, när du doserar kaffe fördelar sig kaffet inte jämnt i filterkorgen. Det kan bland annat bero på att statisk elektricitet byggs upp i kvarnen. Och en dålig distribution av kaffe kan orsaka kanalisering som leder till dålig extraktion och dålig smak av espresson.


Många använder distributionsverktyg som bara fördelar det översta lagret av kaffet för att minska risken för kanalisering. Men DUOMO The Eight jobbar i hela filterkorgen. Med 8 nålar och en speciell design bryter den ner klumpar i kaffet hela vägen, vilket ger en jämn och fin extraktion.


Skillnaden känner du i smaken när du bryggt en espresso med hjälp av DUOMO The Eight!

Hur justerar man längden på nålarna?

1. Lossa skruven längst upp på handtaget med en skruvmejsel.

2. Justera längden genom att vrida på handtaget. När nålarna har rätt längd, drar du åt skruven igen.