top of page
banner-rRebel-teaser.png

rREBEL® Sverige tillsammans med Norge och Danmark. 
Så här började det...

Redan på idénivå hos Espressospesialisten i Norge drömde Patrick och Morten om att skapa ett företag som skulle hålla i över 100 år, och ända sedan starten 2007 har dom varit måna om att både lära och växa. Ursprunget är rotat i espressovärlden, med ett grundläggande mål att få espresson att smaka så bra som möjligt och ge baristan den bästa användarupplevelsen som möjligt. Drömmen har också alltid varit att skapa ett skandinaviskt team, men vägen dit har stundtals varit knagglig. Nu är snart drömmen om en skandinavisk kaffefamilj uppfylld. 

Under åren har ägarstrukturen förändrats, och när Victor och Nebo hade möjligheten att starta ett företag i Sverige 2021 tillsammans med Patrick och vänner i Norge kändes det självklart att Sverige skulle bli piloten för ett gemensamt skandinaviskt varumärke, och idén om rRebel var född. 

Idag finns vi alltså i Sverige (2021), Norge (2007) och Danmark (2015) under en och samma ägarstruktur och med ett team i varje land jobbar vi dagligen tillsammans över landsgränserna. Vi är nu 25 kollegor och har ett nätverk av cirka 40 återförsäljare och 15 servicepartners, i Skandinavien som helhet.

Drömmen om att förena, förändra och förbättra den skandinaviska kaffebranschen är därför starkare än någonsin. Där vi fram till idag har arbetat under separata norska, svenska och danska identiteter är tiden nu mogen för ett namn: rRebel.

 «Drömmen om att förena, förändra och förbättra den skandinaviska kaffebranschen är därför starkare än någonsin. Där vi fram till idag har arbetat under separata norska, svenska och danska identiteter är tiden nu mogen för ett namn: rRebel.»

Förutom att arbetet för oss blir både enklare och effektivare, blir vi också starkare som en skandinavisk familj. Men det är kanske framför allt för er, våra vardagshjältar - café och restaurangägare, baristor och kafferostare som det kommer underlätta för. Vår expertis kommer att upplevas som mer tillgänglig och sömlös, och oavsett landsgränser eller vilka av våra kunskapsområden som ni är intresserade av så finns vi i alla tre länder nu. 

 

Det finns flera anledningar till att valet föll på namnet rRebel. Specialkaffebranschen är känd för sina transparenta och etiska inköpsmetoder, vilket ofta har satt dem i konflikt med kaffeföretag som har prioriterat vinst framför socialt och miljömässigt ansvar. Fokus på högre kvalitet, mer hållbara och rättvisa metoder har utmanat status quo i branschen och initiativtagarna har ofta setts som rebeller som har drivit på de etablerade normerna i branschen. Vårt påstående är att detta uteslutande har gjort kaffet bättre och branschen till en trevligare plats att vara på. Namnet rRebel är en hyllning till alla dessa pådrivare.

 

Med den grundläggande inställningen att kaffe alltid kan utvecklas, kombinerat med en inre ambition om att vara branschens ledande experter, är vi orädda för att gå emot strömmen och utmana "etablerade sanningar" om det behövs.

 

Vi vet av erfarenhet att magin uppstår när vi sätter ribban naivt högt och kombinerar det med nyfikenhet, lekfullhet och passion i vårt (sam)arbete med kunder. På så sätt sätter vi våra egna standarder och tänjer på gränser för varandras och vår egen branschs bästa.

 

Från den 1a maj 2023 byter alltså Espressospesialisten Norge och Espressospecialisten Danmark namn till rRebel, och vi kunde inte längta mer efter maj än vad vi gör just nu faktiskt. 

 

rRebels 

bottom of page