top of page

Vi har varit på Nordic Coffee Fest!

Lyckliga, lite trötta och fyllda med inspiration, känslan efter en tre-dagars festival. Precis som det ska vara. Tack Göteborg för en otroligt fin kaffehelg.


Victor från rRebel Sweden på Nordic Coffee Fest

Hej Victor!


För ca. två veckor sen åkte rRebel Skandinavien på sitt första gemensamma event. Det var dags för Nordic Coffee Fest’s första skandinaviska festival.


Efter månader av planering var det äntligen dags att packa lastbilen och köra ner till Göteborg för att tillsammans under en helg träffa branschvänner och kaffeintresserade.


La Marzocco Strada X, La Marzocco Swan och Tone Touch 03


Två dagar fyllda av intressanta föreläsningar, gott kaffe och möten med passionerade vänner. I vårt ”stand”, som vi väljer att kalla det istället för monter som låter som ett bås på en tråkig mässa – det här var allt annat än just det - hade vi byggt upp tre stationer.

En station med en La Marzocco 3 gruppers Strada X, La Marzocco Swan Espressokvarn och en Tone Touch 03 Precisionsbryggare. Här bjöd vi in till True Artisan Café, där rosterier från Norge, Danmark och Sverige fick brygga och berätta om sitt kaffe.


True Artisan Café 🤍


Vi hade även ett litet labb där vi visade Stronghold som är en helt elektrisk kafferost.

Våg, refraktometer och kaffeanalysverktyg från DiFluid. Och till sist EK Omnia, Mahlkönigs senaste uppdatering av den ikoniska EK43-serien.Vår tredje station var för hemma-entusiasten, här stod nya Linea Mini R och Linea Micra med Pico-kvarnar och baristatillbehör. På den här stationen bjöd vi också in till baristakurser som vår kursledare Julian höll i.


Vår tredje station för hemma-entusiasten


När dörrarna öppnades för festivalen på lördagen ringlade kön lång utanför och snabbt fylldes hela Eriksbergshallen med kaffemänniskor. Under två dagar var det fullt av  härliga möten, ny kunskap och gott kaffe. På fredagen samlades alla på FolkGbg, drack vin och inledde festivalhelgen. Och under lördagskvällen var det Barista League som är en fest eller baristatävling, det beror på hur man ser det!


True Artisan Café på Nordic Coffee Fest

Tack hela teamet på Nordic Coffee Fest för att ni lyckades skapa en festival som den skandinaviska kaffebranschen samlades under. Något vi längtat efter. Och tack för en noggrann detaljplanering som gjorde det enkelt och roligt att ställa ut. Och till sist, tack för att ni lyckades skapa en festival som var uppskattat för både branschen och för kaffeentusiaster.

 

Vi ses nästa år igen.

rRebels


Comments


bottom of page