top of page
  • rRebel

Kom igång med din Linea Micra- nu börjar resan i ditt favoritcafé, ditt kök.

Vi tänkte att det kunde underlätta att ha några instruktioner att följa när du ställer in din nya espressomaskin. Det finns en del viktig information som är bra att veta när man nu är ägare till en högkvalitativ utrustning som en La Marzocco-maskin. Precis som allt annat värdefullt behöver maskinen kärlek och uppmärksamhet för att behålla sin fantastiska prestanda. Vi ska därför gå igenom lite information om maskineriet, detaljer kring uppstart och till sist göra en snabb genomgång av att brygga den perfekta espresson.


Beställ din maskin

Alla La Marzocco-maskiner tillverkas för hand. Har vi maskinen du beställer i lager så skickar vi den så fort vi kan. Om vi inte har maskinen du beställer i lager kan leveranstiden variera något då maskinen måste gå igenom en rad kvalitetskontroller innan den skickas. Alla maskiner levereras i lådor fastspända på sina egna små pallar.


Vad får du i lådan?

- 0,35 l. mjölkkanna

- 58 mm. tamper

- Konvertibelt portafilter (naket)

- Adapter för enkelspout

- Adapter för dubbelspout

- 14 grams filterkorg

- 17 grams filterkorg

- Blindfilter för rengöring

- Rengöringsmedel för espressomaskin


Välkommen hem Linea Micra

Du behöver något vasst för att skära av remmarna som håller ihop lådan och pallen. När du har tagit ur maskinen finns det ett par enkla steg för att få igång din Linea Micra.


Steg 1: Anslut strömkabeln.


Steg 2: Fyll maskinen med vatten. Kom ihåg att använda vatten som uppfyller La Marzoccos specifikationer.

Kolla in La Marzocco Homes blogginlägg om vatten- och espressomaskiner i hemmet för mer information.


Steg 3: Slå på maskinen.


Steg 4: När du har slagit på maskinen kommer de röda och blå lamporna på bryggpanelen att blinka. Dra bryggpaddeln åt vänster för att starta bryggningen. Vattnet kommer att flöda fritt genom grupphuvudet och stängs av när det är klart. Det tar cirka 10 sekunder.


Dra tillbaka paddeln till nollläget och vänta 5 minuter tills maskinen värmts upp. När både de röda och blå lamporna lyser med fast sken kan du börja brygga din espresso.


Det är dags för din första espresso

Att brygga espresso kan vara lite skrämmande. Speciellt när det är första gången. Naturligtvis är det här din viktigaste dag och ett ganska stort ögonblick, en slags milstolpe i din espressoresa. Ta en stund och låt det sjunka in. Uppskatta det. Och så? Låt kaffet flöda. Det kan bli rörigt. Malningsgraden kan vara felaktig och espresson kan rinna för snabbt. Eller rinner den för långsamt? Hur som helst, det är bra. Smaka i alla fall. Justera sedan kvarnen och försök igen. Men viktigast av allt, lägg inte för mycket press på dig själv, det är din första espresso och ni har hela livet framför er. Som sagt, här är några enkla steg att följa:


Steg 1: Titta på filterkorgen i portafiltret. Använd en 14 grams filterkorg för italiensk espresso, 17 gram eller 21 grams filterkorg för modern espresso. Använd motsvarande mängd kaffe för den filterkorg du använder, helst uppvägd på en våg. Det är 14 gram mald espresso i en 14 grams filterkopp. Om du inte har en våg kan du fylla upp till strecket i filterkoppen.


Steg 2: Tampa det malda kaffet så jämnt som möjligt. Tampa tills det tar stopp. Du behöver inte överdriva. Sätt sedan in portafiltret i grupphuvudet.


Steg 3: Dra paddeln till bryggläget (vänster) för att börja brygga espresso. Följ hur espresson flyter och försök komma ihåg hur den såg ut. Låt den gå i 25-35 sekunder. Dra tillbaka paddeln till nollläget. Resultatet ska bli ungefär dubbelt så mycket i gram som det du stoppar i filterkorgen. Med andra ord, om du lägger 17 gram malet kaffe i filterkorgen ska det finnas 34 gram bryggd espresso i din kopp när du är klar.

Om espresson verkar rinna för snabbt eller för långsamt måste du göra några justeringar av malningsgraden. Det är malningsgraden som avgör hur snabbt vattnet rinner genom kaffet. Flödar det för fort? Justera malningsgraden finare tills espresson rinner långsammare. Om det rinner för långsamt, justera malsningsgraden till lite grövre.


Och det var det! Första espresson. Det tar ett tag att lära sig brygga en perfekt espresso. Resan fortsätter steg för steg till för att förstå hur man använder maskinen fullt ut.


Nästa steg är att lära sig skumma den perfekta mjölken, len och spegelblank. Men det tar vi nästa gång. När du är redo kan du läsa det här blogginlägget.


Vi hörs snart,

rRebels

116 visningar

Comments


bottom of page