top of page
  • rRebel

30 år med Linea Classic

Uppdaterat: 20 maj 2022


2021 firade Linea Classic 30- årsjubileum.

Linea Classic är den maskin som har varit i produktion längst och är den mest älskade modellen bland La Marzoccos espressomaskiner, den är en riktig arbetshäst.


Efter 30 år fortsätter Linea Classic att vara en favorit hos de flesta – espressomaskinens funktionella och tidlösa egenskaper, minimalistiska estetik och kvalité gör att den passar in i alla miljöer.


Linea red series | 1991-1993Linea-serien introduceras, med de inbyggda standardfunktionerna för termostabilitet och den klassiska designen i rostfritt stål är den än idag lika populär.


Originalserien var tillverkad i rostfritt stål med en röd bas. Linea byggdes på en GS/2- plattform och fanns med magnetventiler och på/av -brytare eller med en automatisk volumetrisk dosering.


Beräknad produktion: 1200 -1500 enheter (1, 2, 3 och 4 grupper)


Linea begränsad mässingsupplaga | 1992Den här maskinen hade ett specialanpassat chassi i mässing och använde samma mekaniska komponenter som användes i Linea Classic.


Beräknad produktion: 5 enheter (3-grupp) och 3 enheter (4-grupp), skräddarsydd för en utvald grupp viktiga kunder i Florens, Rom och utanför Italien.


En blandning av charm och elegans som aldrig gick ur mode.


Linea Classic | 1993Designad som orginalet Linea, men med en svart bas, introducerade den nya versionen ett antal nya komponenter.

Produktion: Tusentals Linea har producerats och sålts över hela världen. Det är Linea, mer än någon annan modell, som identifierar företaget och varumärket La Marzocco.

Linea tillverkas än idag.


Linea Classic | Som vi känner den idag


Maskinen är noggrant designad för att passa in i alla miljöer. Med dubbla tankar, mättade grupphuvuden och PID-kontroller, Linea Classic är ett konstverk med raka linjer klädd i rostfritt stål. Den här klassiska La Marzocco espressomaskinen har stöttat specialkaffeindustrin sedan 1990-talet. En noggrant testad espressomaskin och som en levande kaffeikon passar Linea Classic in i alla caféer, barer och restauranger.


Klicka här för att läsa mer om La Marzocco Linea Classic

9 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page